Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Εκπαιδευτικές επισκέψεις ειδικότητας "Τεχνικός Δενδροκομίας"

Οι κυρίες Σταθοπούλου και Ντούρου, εκπαιδεύτριες στο Δ.ΙΕΚ Άργους και στην ειδικότητα "Τεχνικός Δενδροκομίας" πραγματοποίησαν επισκέψεις την Παρασκευή, 25/10, σε χώρους αντίστοιχους των μαθημάτων τους.


Δενδρά Αργολίδας, 25 Οκτωβρίου 2019

Από την κ. Σταθοπούλου υλοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος "Τεχνικός Δενδροκομίας" του Δ.ΙΕΚ Άργους, στα πλαίσια των μαθημάτων «Εδαφολογία» και «Γεωργικά Εργαλεία και Μηχανήματα», στο Ελαιοτριβείο του κ. Δρούγκα Χρήστου στα Δενδρά Αργολίδας.
Ο κ. Δρούγκας Χρήστος έκανε επίδειξη όλου του εξοπλισμού και όλων των γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται από την συγκομιδή της ελιάς μέχρι την εξαγωγή του ελαιολάδου. Κατά την επίσκεψη, οι σπουδαστές παρακολούθησαν όλη την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου και συζήτησαν για το στάδιο ανάπτυξης του καρπού και προβλήματα κατά την επαφή του με παράσιτα, μικροοργανισμούς, υγρασία, οξυγόνο, έντονο φως, θερμοκρασία, τον τρόπο συγκομιδής, αποθήκευσης και μεταφοράς του ελαιοκάρπου, ανάλυση και διαχωρισμό ποιότητας και ποσότητας, εξαγωγή τριών φάσεων και δύο φάσεων, ψυχρή έκθλιψη, πλύσιμο, φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, υπεροξείδια και απόδοση του καρπού, πολυφαινόλες, ένζυμα συντελεστές απορρόφησης Κ270/Κ232/ΔΚ κ.λ.π.) διαχωρισμός λαδιού και ιζήματος, εμφιάλωση,  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, , απολύμανση, διάθεση φύλλων (ζώα) και πυρήνα (πυρηνελαιουργείο για την παραγωγή πυρηνέλαιου και πηρυνόξυλου), επικίνδυνα τοξικά απόβλητα και διαχείριση αποβλήτων, απαραίτητες πιστοποιήσεις και στατιστικά στοιχεία που αφορούν και άλλες χώρες.
Το Δ.ΙΕΚ Άργους ευχαριστεί θερμά τον κ. Δρούγκα Χρήστο και του εύχεται υγεία και ευημερία!
  
Από την κ. Ντούρου υλοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο πάρκο Σταϊκοπούλου και στο πάρκο ΟΣΕ στο Ναύπλιο, στα πλαίσια του μαθήματος "Αστικό πράσινο".