Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Άσκηση διαχείρισης τροχαίου συμβάντος

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Δ.ΙΕΚ Άργους εκπαιδευτική άσκηση διαχείρισης τροχαίου, με συμμετοχή ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Αργολίδας και σπουδαστών στον ρόλο του θύματος. Την άσκηση υλοποίησαν οι σπουδαστές Διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου του Γ΄ εξαμήνου, οι οποίοι κάνουν πρακτική άσκηση στο ΕΚΑΒ, ενώ αξιολογητές ήταν οι συμφοιτητές τους, επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ. Την άσκηση παρακολούθησαν οι διασώστες του Α΄ εξαμήνου.
Η άσκηση συνεγράφη και συντονίστηκε από την εκπαιδεύτρια, κ. Χασάπη Χρυσάνθη, καρδιολόγο και επιστημονική συνεργάτιδα του ΠΜΣ "Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των Καταστροφών" για τις ανάγκες του μαθήματος της ειδικότητας "Επείγοντα Τραυματολογικά". 
Στην άσκηση συμμετείχαν ως εθελοντές σπουδαστές από τα τμήματα των Αισθητικής και Εργοθεραπείας (Γάκη Αθηνά, Βασιλοπούλου Ουρανία, Καραμάνου Αναστασία, Αμπράμοβσκα Χριστίνα, Μίλη Αγγελική, Σπανού Ρία, Σμυρνιώτη Λένα και ο φωτογράφος - σπουδαστής Εργοθεραπείας Μαυρόγιαννης Δημήτρης).
Η άσκηση διεξήχθη δυο φορές, καθώς οι "εξεταζόμενοι" σπουδαστές διακρίθηκαν σε δυο ομάδες και αντίστοιχα αξιολογήθηκαν. 
Από τους επαγγελματίες διασώστες συμμετείχαν οι Γ. Κουλεντιανός, Γ. Καραμαντζάνης, Γ. Βλαχόγιαννης, Μ. Σούρσος, Μπενέκος Άγγελος και Κυριάκου Λουκάς.